Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Árvákat támogattak a kecskeméti katonák

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 19. 18:10

Koronavírus-fertőzésben elhunyt édesanya félárván maradt újszülött ikerbabáinak a támogatása is célja volt – az autizmus jelképére, a kék színre utaló – adventi „Futni-kék!” felhívás jegyében, december 18-án tartott sportdélutánnak Kecskeméten. Az Autista Gyermekekért Egyesület jótékonysági futás közös sétáján a helyőrségben állomásozó alakulatokat az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái képviselték.

xIMG_4306 BEMELEGÍTÉS

A világjárvány következtében bevezetett egészségügyi szigorítások miatt, több mint két és fél éve nem szervezhetett - az autizmus világnapjához, április 2-ához kötődő – jótékonysági sportnapot a betegségben szenvedők iránti figyelemfelkeltésre az Autista Gyermekekért Egyesület. Az egymás iránti kölcsönös gondoskodást is kifejező belvárosi együtt futásukat, közös sétájukat idén rendhagyó időpontban, a karácsonyvárás jegyében azonban mégis sikerült megtartaniuk. A rendezvénynek most egy szomorú apropója is volt: a vírus okozta fertőzésben elhunyt egy újszülött ikerpár édesanyja. Az adventi „Futni-kék!” akciójukat az ő emlékére is szervezték az egyesület tagjai.

A helyőrségben állomásozó alakulatok képviseletében az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái és honvédelmi alkalmazottai vettek részt a rászorulókat támogató rendezvényen. Voltak, akiket a családtagjaik is elkísértek: Nagy Sándor főhadnagy kisfia idén még csak a babakocsijából nézelődhetett, Vörös Levente százados futását viszont öt gyermeke már az „első sorból” nézhette végig.

xIMG_4352 VÖRÖS szds VÁRJÁK A KÉPET

Az egyesület felhívásra jelentkezett mintegy kétszáz résztvevő kék színű fejpántot kapott ajándékba. A rajt előtt Horváth Máté zászlós levezényelt a részükre egy laza bemelegítő átmozgatást, majd eldördült a képzeletbeli rajtpisztoly. A több mint harminc katona Grécs György ezredes, a repülőbázis törzsfőnöke vezetésével, zárt szakaszalakzatban, a futás ütemét tapsolva teljesítették a két kilométeres távot és támogatták adományaikkal az árvákat.

A figyelemfelkeltő futásra nevezési díj nem volt, adományokat viszont szívesen elfogadtak a rendezők. Az így összegyűlt pénzt a félárván maradt babák családjának ajánlotta fel az Autista Gyermekekért Egyesület.