Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aszad: Szíria bármi áron legyőzi a „külső összeesküvést”

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 27. 19:43

Bassár el-Aszad szíriai elnök augusztus 26-án, vasárnap ismét azt hangoztatta, hogy „bármi áron” legyőzik az országa elleni „külső összeesküvést” – jelentette a SANA hivatalos hírügynökség.

„A szíriai nép nem fogja megengedni, hogy az összeesküvés sikerrel járjon, és elérje céljait" – mondta Aszad, amikor Damaszkuszban fogadta Aláeddín Borudzserdit, a teheráni parlament külügyi és nemzetbiztonsági tanácsának elnökét.

„Ami itt folyik, az nem csak Szíria, hanem az egész térség ellen irányul – folytatta a szíriai államfő. – Minthogy Szíria sarokkő a régióban, a külső erők Szíriát veszik célba, hogy az egész térségben sikerre vigyék összeesküvésüket. Szíria folytatni fogja az ellenállás stratégiáját (…) dacára a nyugati országok és egyes térségbeli államok arra irányuló együttműködésének, hogy változtasson álláspontján."

Valíd Moallem szíriai külügyminiszter, aki szintén találkozott az iráni vendéggel, két feltételt szabott ahhoz, hogy a kormányzat kész legyen tárgyalni az ellenzékkel. Az utóbbinak „fel kell hagynia a fegyveres harccal, és nyíltan fel kell lépnie a külső beavatkozással szemben" – mondta. A szíriai diplomácia vezetője szerint „a tárgyalási folyamat csak azután kezdődhet el, hogy egész Szíriát sikerül megtisztítani a terrorista bandáktól".