Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Athénban tárgyal a vezérkari főnök

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. június 17. 6:40

Tömböl László mérnök vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke görög partnere, Dimitrios Grapsas vezérezredes a Hellén Fegyveres Erők vezérkari főnöke meghívására június 16-án hivatalos látogatásra Athénba utazott.

A Magyar Honvédség és a Hellén Fegyveres Erők is jelentős szerepet vállalnak az Európai Unió, valamint a NATO békeműveleteiben, ezért a két haderő tevékenysége számos területen kapcsolódik össze úgy Afganisztánban, mint a Balkánon. A tárgyalások során a katonai vezetők értékelik a két ország katonai együttműködésének eredményeit és a további közös munka lehetséges irányait.

A megbeszélések fő hangsúlyát mindenekelőtt a kiképzésben, a szövetségi műveletekben valamint a NATO Reagáló Erőkben tervezett közös munka továbbfejlesztése képezi. A tárgyalásnak külön hangsúlyt adnak az elmúlt héten Brüsszelben lezajlott NATO védelmi miniszteri találkozó döntései, és azokból következő katonai feladatok.

A Honvéd Vezérkar főnökét hivatalos görögországi látogatása programjában fogadja Evangelos Meimarakis védelmi miniszter.