Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átvette a stafétát a hatodik váltás Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. március 9. 14:29

Újabb átadás-átvételi ceremónia zajlott a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport táborában.

Az ünnepségen megjelent az ISAF Északi Régió parancsnoka, Jörg Vollmerdandártábornok, az Északi Régió régi törzsfőnöke, Hellwig ezredes ésutódja, Fucsku Sándor ezredes, valamint Baghlan tartomány kormányzatiszerveinek vezetői, Hajji Akhbar Barakzai tartományi kormányzó, Abdul Jamil tábornok, tartományi rendőrfőnök-helyettes, Safar M. Safari Pol-e Khumri polgármestere, valamint a tartományi sura vezetője Dr. Paikan. A PRT 6. váltásának első csoportja már február 24-én megérkezett a kulcsbeosztású személyekkel, és ekkor kezdődött meg a feladatok és a haditechnikai eszközök átadás-átvétele a PRT 5. és a PRT 6. váltása között.

1595884811
Az Északi Regionális parancsnok beszédében megköszönte az elmúlt 6 hónapban elvégzett munkát, méltatta a végrehajtott fejlesztéseket és Magyarországot, amiért hathatós segítséget nyújt a választások zökkenőmentes lebonyolításában. Kiemelte a tartomány biztonsági helyzetének javulását. Beszéde végén oklevelet és medált adományozott Sándor Zsolt ezredesnek. A PRT 5 állomány nevében Sándor ezredes beszélt.

Sikeresnek ítélte a missziót és külön kiemelte az Afgán Biztonsági Erőknél szolgáló azon kollégákat, akik kitartása és elkötelezettsége hivatásuk iránt megerősítette a PRT 5 állományát, hogy minden nehézség ellenére is folyatni kell a megkezdett feladatokat. Az újonnan érkezett állomány nevében Korom Ferenc ezredes beszédében hangsúlyozta az állomány felkészültségét és fő feladatként az idei évben lezajló választások biztosítását nevezte meg.

A tartományi kormányzó beszédében megköszönte a PRT 5. munkáját és jó pihenést kívánt a jól megérdemelt szabadsághoz.Az ünnepi állománygyűlést követően a vendéglátók álló fogadásra hívták a megjelent vendégeket.

1595884811