Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átvették jutalmukat a honvédelmi rajzpályázat különdíjasai

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 20. 12:47

A Magyar Honvédség Parancsnoksága, Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökség által meghirdetett „Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság” témában meghirdetett rajzpályázat november hónapban zárult le. A különdíjazásban részesülő diákok a saját iskolájukban vehették át nyereményüket. Ezúton is gratulálunk a lenyűgöző alkotásokhoz és a különdíjakhoz! (Cikkünk folyamatosan frissül!)

MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred

Lukács Flórának, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 8. osztályos tanulójának, Ragány Róbert alezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred törzsfőnöke adta át nyereményét december 15-én. Flóra a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület tagjaként szerzett honvédelemmel kapcsolatos ismeretei alapján készítette el rajzát.

Patai Kitti a nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 10. osztályos tanulója Czill István alezredestől, a területvédelmi ezred parancsnok-helyettesétől vehette át különdíját december 16-án. Kitti történelem tanár szeretne lenni, rajza is a történelem iránti érdeklődését fejezi ki.

Szép Gréta Mirellának, a nagykállói MSZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium 12. osztályos tanulójának szintén Czill István alezredes adta át nyereményét. Grétát az motiválta rajzának elkészítésekor, hogy kipróbálja, hogyan tudja kifejezni magát a honvédelem témakörében. A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium 11. évfolyamos tanulója,

Báthori Dalma különdíját a területileg illetékes alakulat nevében Kiss Gábor főhadnagy, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj Kiképző Század századparancsnok-helyettese és Nagy László főtörzsőrmester adta át ünnepélyes keretek között.

Szerző: Szidor Viktória hadnagy
Fotó: Guczi Emese tartalékos zászlós, Fehértói Mihály tartalékos zászlós, Szidor Viktória hadnagy

* * *


Kaposvár

A „Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság?” címmel kiírt pályázatra beérkezett alkotások közül, a zsűri által kiválasztott és külön díjazásban részesült, Neethling Sian Leigh munkája, aki a kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskola 8. osztályos tanulója. A pályaműért járó elismerő oklevelet és különdíjat, illetve a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred ajándékát, Szikszai László alezredes az alakulat parancsnok helyettese adta át.

Huszárné Forintos Mónika, az intézmény vezetője, az ünnepélyes díjátadón megemlítette, hogy büszkeséggel tölti el, diákjának kimagasló teljesítménye. A diáktársak és az iskola pedagógusai tapssal köszöntötték az ügyeskezű, fiatal alkotót, akit elmondása szerint, „mindig is érdekelt a katonaság, a katonák mindennapi élete”, így örömmel vette, hogy a hozzá közel álló témában, a Magyar Honvédség alkotás pályázatán keresztül, gondolatai szárnyalását megörökíthesse.

Szöveg és fotó: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester

* * *

Tata

A rajzpályázatra benyújtott pályamunkáik jutalmaként a tatai Kőkúti Általános Iskola növendékei, Varga Regina és Deák Álmos, valamint tanáruk, Réti András különdíjat vehettek át, amelyet Tóth István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka személyesen adott át. A nyertes és a különdíjban részesült pályaműveket, a Stefánia Palotában is kiállítják.

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy

Fotók: Vasadi Zoltán István

* * *

Kapcsolódó cikkek
pályázat_index

Honvédelem - gyermekszemmel

2022. december 7. 18:44