Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

“Az a süket labda mindig rossz helyre pattan a fűszálról!”

Szöveg: Demeter Ferenc |  2008. június 26. 16:19

Az Astalon Villa felirat csütörtökön délelőtt a Veszprémi Honvéd pályán játszó csapat mezén volt látható. Az angolt esetlegesen erős tájszólással beszélők jóleső érzéssel konstatálták, hogy lám az angolok az Európa Bajnokság helyett a mi kis hazánkat választották. A valódi okoknak a honvedelem.hu járt utána.

Egy hét sem telt el újra nagy küzdelmek folynak Veszprémben kispályás fociban, teljes üzem van a salakon és a gyepen. A labdarugó bajnokság az Összhaderőnemi Parancsnokság kupájáért folyik. Ma itt a Nyugat-Magyarországi csoport selejtező mérkőzései zajlanak. Tizenegy csapat 3 selejtezőcsoportban körmérkőzéseket játszik, ezt követi majd a döntő. A Nyugat Magyarországi térséget a szuper döntőben az első három helyezett csapat fogja képviselni. Szeptemberben itt, a Honvéd pályán csapnak össze Kelet Magyarország legjobb csapataival és döntik el az ÖHP vándor kupa sorsát.

1595877652
A tét nagy és ez meg is látszik a mérkőzéseken. Vass Tibor rendező már az első percekben figyelmeztet a sportszerűségre és külön felhívja a figyelmet a futópályára települt segélyhelyre.

Az első fordulóban rögtön a két rivális székesfehérvári csapat kerül össze. A vegyivédelmi zászlóalj csapata a kezdést követően rögtön betalál az ellenfél hálójába. Azonnal változik a csapat taktikája és adják a csapattársak a tippeket:

„Jól van fiúk! Ezt most már szépen kivédekezzük!" Lehet hogy jó az elképzelés, de 28 perc még hátra van. Az ötletfelelős lehet hogy végül belátta, nem ezt a taktikát kellett volna követniük, mivel 1:1 lett a végeredmény.

A többi pályán is hallani a fogadott – vagy épp nem fogadott – prókátorok utasításait.

„Félpályáig zárjunk vissza!" Az utasítás egyértelmű, de a játék hevében nem biztos, hogy hallják is ezt a játékosok.

A játékvezetőkkel is egyre többen vitatkoznak.

„Kéz volt főnök! Ez büntető volt!" Itt ez most nem jött be; a játékvezető hajthatatlan. Mások más miatt reklamálnak. A reklamálásra egy ilyen küzdelemben van bőven ok, de a bírák nem vesztik el a türelmüket.

Készülnek a következő mérkőzésekre.

"Te melyiket vezeted?"

„Valami MH KKK. Tudod mit?! Fogalmam sincs, a zöldmezesek játszanak a kékek ellen."

A házigazdák csapata sárga láthatósági mellényben játszik.

Megjegyzés a partvonalon: „Ezek abban bíznak, hogy elhúzódik a mérkőzés sötétedésig és akkor csak ők fogják egymást látni."

A partvonal mentén is zajlik az élet. A győrieknek meggyűlik a baja az egyik fenyőfával, mert a labdájuk fenn akadt valamelyik felső ágon és a labda “elszámolás köteles kiképzési anyag".

„Figyelj! Fel kellene másznod érte!"

„Mi vagyok én? Maugli?!"

Mellettünk: „Ez jó kötény volt!" mondja valaki. „De azért, valamikor már le is adhatná azt a labdát!"

1595877652
Lezajlanak az első fordulók, kezdődnek a találgatások a következő mérkőzésekre. Az alkalmazott taktika kialakítása is a számolások a függvénye. „Nekünk mindenféleképpen győznünk kell!" A válasz valakitől nagyon egyértelmű: „ Mindegy, hogy győzünk vagy nem, nekünk az a jó, hogy ha a félidőben hét nullra vezetünk!"

Végül a szervezőknek lett megint igazuk. A csapatok nagyon fegyelmezett tempóban lejátszották a mérkőzéseiket és így a reggel meghatározott fél egyig a bajnoki selejtezők véget is érnek és már csak az ünnepélyes eredményhirdetést várják. Amíg várnak, most is kiderült, hogy “a bírók milyen részlehajlók"," az ellenfél mennyire agresszív" és persze, ha ezt a gondolatmenetet végigvisszük, “az a süket labda mindig rossz helyre pattan a fűszálról".

Az elméletek már láthatóan kialakultak arra, hogy mit kell mondani a helyezést számon kérő barátoknak.

Az utolsó forduló eredményei:

MH 54 Légtérellenőrző Ezred – MH Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred3:2

MH 93.Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj – MH 64. Boconádi Szabó József. Logisztikai Ezred0:7

MH Bakony Harckiképző Központ – MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred / Astalon Villa/1:0

Egyébként mindegyik eredményhez oda írhattuk volna a következőt; “Nagy küzdelemben!"

A rendezvényt Szűcs Pál ezredes parancsnok zárta, külön megköszönve a sportszerű versenyzést, ma a csúszós fű ellenére csak egy kisebb sérülés történt. Külön örömként emelte ki azt, hogy az ÖHP törzs csapata megúszta a mérkőzéseket sérülés nélkül, annak ellenére, hogy ők a legveszélyeztetettebb kategóriába tartoznak. Ez annyi elkötelezettséggel jár, hogy nekik kell mindig legjobban kapkodniuk a lábaikat.

I.helyezettMH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred csapata

II.helyezettMH 54.Veszprém Légtérellenőrző Ezred csapata

III. helyezettMH Bakony Harckiképző Ezred csapata.

A többi csapat átvehette a „Becsületes helytállásért" oklevelet.