Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az altisztek vezetői kompetenciáinak fejlesztése érdekében

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. május 15. 7:44

Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ szervezésében, az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél első alkalommal megrendezett Haladó Altiszti Tanfolyam hallgatói záróvizsgát tettek. A vizsgabizottság elnökeként jelen volt Gajó Péter főtörzszászlós, az MH Szárazföldi Parancsnokság vezénylőzászlósa.

_JMF2875

Az Altisztképző Központ az „Acélkocka” rendszerben ötlépcsős, szervesen egymásra épülő struktúrában képezi ki az altiszteket. A Haladó Altiszti Tanfolyam ebben a rendszerben a harmadik képzési forma, amelynek elvégzését követően a törzsőrmesteri rendfokozattal rendelkező katonák, kivárási idejük leteltét követően főtörzsőrmesterré léphetnek elő.

A szentesi Damjanich laktanyában megtartott négyhetes tanfolyamon huszonketten, többségében a műszaki ezred altisztjei készültek fel a magasabb vezetői ismeretek elsajátítására.

_JMF2851

„A tanfolyam az altisztek vezetői kompetenciáit hivatott fejleszteni, annak érdekében, hogy a modern műveleti környezetben képesek legyenek hatékony katonai csoportokat vezetni, kompetens, magabiztos és agilis katonai közösségeket kialakítani és fenntartani. E katonai csoportok a Magyar Honvédség építő kövei” – tudtuk meg Puskás Zoltán zászlóstól, a tanfolyam vezetőjétől.

Gajó Péter főtörzszászlós, a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványok átadását követően szólt az altisztekhez. „Mindenkinek köszönöm a tanfolyam alatt tanúsított hozzáállását és a kiképzők lelkiismeretességét, amellyel nagyban hozzájárultak a vizsga sikeréhez. Azt kérem Önöktől, hogy már a következő szolgálatteljesítési napjukon alkalmazzák a megszerzett ismereteiket, mert ezzel a tudáshalmazzal az elöljáróiknak és a beosztott katonáiknak a javát fogják szolgálni.”

_JMF2870