Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az elesett bajtársakra emlékeztek

Szöveg: Palotás Levente |  2010. február 24. 10:19

Egyedi, ritkán látható sporttevékenységet láthatott az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) állománya Camp Pannónia sportpályáján. A magyar kontingens tűzszerész részlegének tagjai vállalkoztak egy sajátos futball mérkőzés lejátszására, amellyel a 2008-ban Afganisztánban hősi halált halt két kollégájuk emlékére rendeztek.

A mérkőzés különlegességét az adta, hogy a két csapat nem normál futballmezben lépett pályára, hanem a munkájukhoz használt speciális tűzszerész felszerelésben. Így a két csapat 25-50 kg-os „sportdresszben" kergette a labdát a tábor sportpályáján.

A feladat nem volt egyszerű egyik csapat számára sem, hiszen nem csak az ellenféllel kellett megküzdeniük, hanem azzal a plusz súllyal is, amit magukon viseltek. Már néhány percnyi focizás után is mindenki igencsak kapkodta a levegőt a sportpályán.

A futballmeccs jó hangulatban zajlott, mindenki kellemesen elfáradt, de a legfontosabb, az esemény igazi célja a megemlékezés volt. Az MH PRT minden váltásában a hagyományos megemlékezések mellett, a tűzszerészek ebben a formában is tisztelegnek bajtársaik emléke előtt.

1595897444