Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első csapatlátogatás – Szolnokon

Szöveg: Matócsiné Kiss Hajnalka főtörzsőrmester |  2012. január 18. 19:13

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka január 16-án – kinevezését követően elsőként – a Tisza partján, az MH Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison települt két alakulathoz, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljhoz és az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljhoz látogatott el.

A két alakulat közös állománygyűlésén Domján tábornok hosszan méltatta a zászlóaljak képességeit, hozzáállásukat, a missziós feladatok teljesítésében vállalt munkájukat, illetve a Magyar Honvédségen belüli helyüket.

A parancsnok kitért a honvédséget és a személyi állományt egyaránt érintő nehéz gazdasági helyzetre.

Említést tett a 2012-es évre kitűzött célokról is: mint kiemelte, a prioritási sorrendben az első a katona és a katonát megillető járandóság.

Hangsúlyozta, hogy 2012-ben változások lesznek a kiképzésekben, a missziós felkészítésekben és a béketámogató műveleti szerepekben.

Domján vezérőrnagy tájékoztatójában többször rámutatott arra, hogy a bürokrácia csökkentésére vonatkozó koncepciók kidolgozása folyamatban van. Ezek része, hogy a jövőben a parancsnoki felelősség is nagyobb lesz.

Az állománygyűlést követően az MH ÖHP parancsnoka meglátogatta mindkét katonai szervezetet, ahol rövid tájékoztatást kapott az alakulatok rendeltetéséről és tervezett feladatairól.

 Fotó: A szerző felvételei