Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ENSZ BT döntése után is folytatódnak a harcok Bengázinál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 19. 8:58

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők továbbra is támadják Bengázi környékét. A térségben robbanások döreje hallatszott. A felkelők közölték, hogy a kormányerők megszegték a tűzszünetet, támadást indítottak, és közeledésük miatt nekik el kell hagyniuk a várost. A robbanásokról beszámolók szerint nem lehetett megállapítani az éjszaka, hogy bombáztak-e vagy légvédelmi ágyúkból adtak-e le lövéseket.

Szombat reggel legalább egy harci gép bombázta a Bengázitól délnyugatra fekvő területet, majd két helyről füst szállt fel. Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint a gép hajtóművének hangja a kelet-líbiai város központjában is hallható volt.

A kormányerők nyugat felől haladnak előre a felkelők fellegváraként ismert város lakónegyedei felé.

Bengázi fölött katonai repülőgépek köröznek, amelyek légicsapásokat mérnek a városra. A felkelők egy repülőgépet lelőttek, amely lezuhant, és a földön, lakott területen felrobbant. A roncsokból sűrű fekete füst gomolyog.

Emberek százai menekülnek Bengáziból az egyiptomi határ közelében fekvő Tobruk felé. Halálos áldozatokról, sebesültekről nem szólnak a jelentések.

CímkékENSZ