Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az igazsághoz tartozik – és tartozunk az igazságnak

2011. március 18. 12:02

Az alábbiakban közöljük a Zrínyi Média munkatársainak levelét. Az a vád érte őket, hogy VIP-vendégeknek szolgáltak fel az ügyvezető szoboravatóján. Kissé sérelmes feltételezés ez kommunikációs szakemberek számára.

Az Index internetes hírportál terjedelmes írásban – képes és videó illusztrációkkal – számolt be a Magyar Művészetért Szoborparkban történt Atilla szobor ünnepélyes átadásáról.

A cikk azt sugallta, hogy mi, a Zrínyi Média dolgozói „felszolgáltunk" dr. Gubcsi Lajos ügyvezető szoboravató ceremóniáján.

Az igazság ehhez képest az, hogy minden esztendő végén szokás volt a kiadónál egyfajta „szertartással" elbúcsúztatni az évet, egyben lehetőséget teremtve a kollégák számára, hogy kötetlenül emlékezhessenek a közös dolgainkra.

Tavaly novemberben ezen „ceremónia" megtartására kértünk engedélyt az ügyvezetőtől, elmondván, hogy a hagyományok szerint ilyenkor a főzőtudományban jeleskedő kollégák csülköt főznek, és ahogy illik, tormával, mustárral ez kerül a baráti asztalra. Mivel erre a cég telephelyén kerül sor – az ő engedélyezési körébe tartozik.

Az engedélyt megkaptuk, majd egy héttel később az engedély részéről meghívássá módosult: ügyvezetőnk felajánlotta, hogy a hagyományos évzárás a saját házában történjen 2010. december 10-én, amikor Attila szobrának avatására is sor kerül.

Mint meghívó, az ügyvezető természetesen a kollektív főzés, a fogadás teljes költségét is állta, mi csupán azzal a jókedvű elfoglaltsággal járultunk hozzá, amit a főzéshez értő férfiaknak az étel elkészítése jelenti. Így történt, és ha a kollektíva igényli, ezután is így fog történni.

És az talán nem bűn, hogy a szoboravatás kapcsán találkozhattunk jeles közéleti személyiségekkel, művészekkel, és a valóban jól sikerült magyaros ételsor mellett beszélgethettünk is távoli és közeli múltunkról a határainkon túlról érkezőkkel is.

A Zrínyi Média
munkatársai