Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta őrmester a katonai öttusa világbajnokságra készül

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2021. augusztus 25. 14:40

Alig több mint két hete még Tokióban versenyzett Kovács Sarolta őrmester, de az olimpiai bronzérmes öttusázó már újabb rangos viadalra készül.

olimpia_Kovács

„Még nem sok időt töltöttem itthon, az is főként élménybeszámolókkal, különböző médiaszereplésekkel telt. A múlt héten viszont már elkezdtem futni, hogy fizikailag rendben legyek, ezen a héten pedig a többi számban is edzek, ugyanis hétfőn a katonai világbajnokságra utazom Lengyelországba" - nyilatkozott az MTI-nek a székesfehérváriak világbajnoka.

Kovács_Sarolta_archív

A Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolója hozzátette, hogy az olimpia közelsége miatt nincs szüksége különösebb rákészülésre, mivel a szervezete még nem felejtette el a sok munkát, sőt, jót is tett neki a kis pihenő. „Szeretem a katonai világbajnokságokat, a 2018-as budapesti versenyen ezüstérmes, előtte pedig bronzérmes voltam, szeretnék most is egy, vagy több érmet nyerni. A helyszínt jól ismerem, volt olyan év, hogy többször is versenyeztem Drzonkówban. A lengyel öttusabázison mindig jó viadalokat rendeznek" - mondta Kovács Sarolta őrmester, aki a világbajnokság első napján a fiatal Guzi Blankával az oldalán váltóban szerepel, majd egyéniben is harcba indul az éremért.

A mezőny várhatóan a hagyományokhoz híven erős lesz, mivel az öttusa sok helyen ma is katonai sport és a legjobbak - Magyarországhoz hasonlóan - az MH Sportszázad tagjai. A tokiói indulók közül Kovács Sarolta mellett még Kasza Róbert főhadnagy indul a katonai világbajnokságon.

Kovács_Sarolta_archív_2
Kapcsolódó cikkek