Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársi találkozó Szolnokon

Szöveg: Magyar Gábor hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 24. 9:34

Szolnokon tartotta régiónapját a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége. Ez alkalomból a város két meghatározó katonai szervezete, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár és az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár tartott előadásokat a nyugállományúak részére.

1G8A0160

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) kiemelt figyelmet fordít az aktív állomány és a nyugállományúak közötti kapcsolat megőrzésére és fejlesztésére. Ennek egyik formája a hagyományossá vált régiónap, melyet évente más-más helyszínen rendeznek meg, ez év szeptemberében Szolnokon.

Az észak-magyarországi régió találkozójának előkészületeit a Magyar Repülők Bajtársi Egyesülete és a Kablay Lajos Repülő Bajtársi Egyesület vállalta, a Szolnok Helyőrségben települt katonai szervezetek támogatásával. A régiónap témájául ezúttal az ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison zajló jelentős szervezeti és technikai fejlesztések, átalakítások szolgáltak.

1G8A0107

A rendezvényt megnyitó Kőszegi Ferenc nyugállományú alezredes köszöntő beszéde után Simon Zsolt ezredes, a helikopterdandár parancsnokhelyettese mutatta be az alakulat változatos feladatrendszerét és a náluk rendszeresített technikai eszközöket. Ezt követően Pécsvárady Szabolcs ezredes, a különleges műveleti dandár parancsnok-helyettese ismertette az alakulat működését.

A program utolsó fázisaként a résztvevők az előadások során megismert technikai eszközöket egy statikus bemutatón élőben is megtekinthették.