Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársias emlékfutás – jó emberek keresztezzék utunkat!

Szöveg: Tikász Ernesztina főhadnagy | Fotó: Lantos József főtörzsőrmester |  2024. március 16. 11:07

Közel kétszáz fő rajtolt el az immár ötödik alkalommal megtartott Sárközi Attila Bálint Emlékfutáson a kaposvári Táncsics Mihály Laktanyában – hozzájuk csatlakoztak Szarajevóban és Koszovóban is a külföldi szolgálatteljesítésen lévő katonatársak.

Kaposvár_Sárközi Attila Bálint Emlékfutás_LJ_főtörzsőrmester (2)

Az MH Lahner György 2. Ellátóezred és a Kaposvári Honvéd Sportegyesület szervezésében minden évben futással emlékeznek katonatársukra a helyőrségben települő katonai szervezetek bajtársai, honvédelmi alkalmazottai, családtagjai, a helyi sportegyesületek képviselői, valamint a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ Diáksport Egyesületének sportkedvelő diákjai.

Az idei évben Horváth József alezredes, az alakulat katolikus tábori lelkésze tartott megemlékező beszédet a résztvevőknek, amelyben a jó emberekre és a jócselekedetekre hívta fel a figyelmet.

A bemelegítést követően Tihanyi András alezredes, az ellátóezred törzsfőnöke futott az élen, majd ki-ki a saját tempójában és edzettségéhez mérten rótta a köröket az általa választott távon. Összesen, végül tizenhét fő teljesítette az úgynevezett „Boconádi-kört”, azt a 64×400 méteres távot, amelyet - az alakulat korábbi névadója és hadrendi száma után - Sárközi Attila Bálint tizedes – saját „védjegyeként” – katonai szolgálata során többször is lefutott.