Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Baleset, homokdűne, óceánpart

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 26. 11:46

Már csak négy nap van hátra a Budapest-Bamakóból: a versenyzők egy része – Villám Gézával az élen – elindult Bamako felé, a verseny eredeti célpontjához, a többi csapat tartja magát a szervezők kéréséhez, és Agadir felé tartanak.

A Budapest-Bamako rali versenyzői a 10. szakasz rajtjánál kettéváltak a
hétvégén. Az egyik fél (köztük a Honvéd Dream Team csapata) Marokkóban
maradt és az óceánparton folytatja a versenyt, a mezőny másik része
azonban – dacolva a terrorfenyegetettséggel – Mali fővárosa, Bamako felé
indult. Ez a csoport adományokat juttat el a rászorulóknak.

„Most épp a Senki földjén vagyunk (Khanifissben), mindenhol homokdűnék vesznek minket körül ", mondta Bálint Zoltán hétfő késő este a honvedelem.hu-nak. „Az apály miatt a csapatok fél 1-kor hagyhatták el a rajtot. Az óceánparton jöttünk egy nagyon köves, kavicsos útvonalon – tegnap 210 kilométert tettünk meg", tette hozzá a pilóta, aki csapatával kedd reggel 360 kilométernek vágott neki Cap Draa felé.

Bálint Zoltánnal a hétvégén történt balesetekről is beszélgettünk. „Mint azt korábban is meséltem, felborult a Duna Televízió autója. A kocsi tönkrement, így haza kellett fordulnunk. Szerencsétlenebbül járt a Raid Adventure Team Slovakia I. csapata: a sofőr, Juraj Ulrich gerincsérülést szenvedett, eltört az egyik csigolyája", meséli Zoli, ám még egy apróbb balesetről is beszámolhatunk: A Miss Hungary Touareg Team egyik tagjának, Serdült Orsinak eltörött a hüvelykujja. Szerencsére nincs nagyobb baj.

Bálint Zoli elárulta, egyre fáradtabbak – míg beszéltünk, a csapat két tagja, Gazdag Ákos és Barkó István már sátrukban aludtak – de még bírják az iramot. „Nagyon jó lenne a jelenlegi negyedik helyen végezni – igaz, tegnap vesztettünk pár pontot, de még van négy napunk, hogy behozzuk a lemaradást"- mondta a pilóta.

A hivatalos verseny halad tovább Agadir felé, a befutó pedig január 29-én szombaton lesz.

Címkékbaleset