Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött az Al Fursan pilótáinak olaszországi képzése

Szöveg: JETfly |  2011. február 5. 20:25

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, az Egyesült Arab Emirátusok formálódó bemutató köteléke – az Al Fursan (Lovagok) – Olaszországban, a Frecce Tricolori pilótáinak segédletével ismerkedtek meg a kötelékrepülés alapjaival. A kiképzés első fázisa 2011. január 28-án fejeződött be a Rivolto légibázison.

Az Egyesült Arab Emirátusok légierejének nyolc oktatópilótája 2010 júniusában kezdte meg a gyakorlást Olaszországban, az azóta eltelt hónapokban közel 400 repült órát gyűjtöttek össze az olasz légierő Alenia Aermacchi MB-339A típusú kiképzőgépeivel. Felkészülésüket a Frecce Tricolori 6 korábbi, illetve jelenleg is aktív pilótája felügyelte. A képzés második (18 hónapos) szakasza – melyben már megtanulják a kötelékrepülés különböző alakzatait is – várhatóan még ebben a hónapban elkezdődik, azonban már nem Olaszországban, hanem otthonukban, az Egyesült Arab Emirátusokban. Ugyanakkor csak a helyszín változik, hiszen a Freece Tricolori pilótái továbbra is segítik a szárnyait bontogató kötelék munkáját.

Az Al Fursan csapat hét darab (ebből egy szóló), bemutató feladatkörre átalakított MB-339A típusú géppel repüli majd bemutatóit.

A 2011. február 3-5. között megrendezendő Al Ain Aerobatic Show-n nem vesz részt az Al Fursan csapata, viszont tiszteletét teszi a török és a szaúdi formáció, a Turkish Stars és a Saudi Hawks.

1595913668

 Fotó: www.key.aero