Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkozás és kiállítás

Szöveg: Szombati Emese mérnök őrnagy |  2012. március 9. 18:49

Február utolsó napjaiban Miskolcon mutatkozott be a Magyar Honvédség egyik szakága a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság  – a 4. katonai igazgatási és érdekvédelmi iroda, valamint az MH 54. Veszprém Radarezred 3. gerincmérőpont-radarállomás jóvoltából. A két alegység fotókiállítást is szervezett.

A szervezés vezérfonalát a Miskolc városában állomásozó 2. Honi Légvédelmi Hadosztály megalakulásának apropója indította el. Több mint 20 éven át, 1962-től 1984-ig ugyanis a légvédelem jelen volt a város életében. Az 50. évfordulóra készített fotósorozattal, makettekkel, a légvédelemhez kapcsolódó ruházat, illetve kitüntetések bemutatásával, valamint légvédelmi repülőgép-szimulációs rendszerrel színesítették a történeti kiállítást.

A rendezvényt az MH ÖHP Légierő Hadműveleti és Kiképzési Főnökség részéről Böcz Lajos mérnök alezredes, megbízott főnök nyitotta meg. A rendezvényen jelen voltak Miskolc megyei jogú város alpolgármesterei, valamint a rendvédelmi szervek megyei vezetői.
A miskolci toborzók a kiállítás alatt folyamatosan tájékoztatták a katonai szolgálat iránt érdeklődőket. A családosok, a nosztalgiázók is kipróbálhatták a hatástalanított fegyvereket. A rendezvény sokakat megmozgatott, a három nap alatt több ezren látogatták meg a kiállítást, amelyet szakmai körökben magas színvonalúnak ítéltek.

 
 

 Fotó: Novodomszki János zászlós