Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatták a Magyar Honvédség ejtőernyőseit népszerűsítő kisfilmet

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Nagy Gábor |  2021. augusztus 3. 20:59

Az egyik fővárosi moziban vetítették le a Magyar Honvédség új kisfilmjét augusztus 3-án, kedden. A vetítés után dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka elismerését fejezte ki a film készítőinek.

Toborzó_filmbemutató (6)

„A film visszaadta azt a figyelmet és szeretetet, amely az ejtőernyősök nagy családjában a földön és a levegőben, a gépeken is megjelenik” - emelte ki beszédében dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy. A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: a filmben végig érezhető az a figyelem, amely jól jellemzi az ejtőernyős társadalmat. Megjelenik benne az odafigyelés a bajtársakra, ahogy támogatják, segítik az újoncokat, egymást. „A filmmel nem csak az a célunk, hogy megszólítsuk a fiatalokat, hanem az is, hogy nyissunk a teljes magyar társadalom felé” – tette hozzá a vezérőrnagy.

Toborzó_filmbemutató (3)

Csiga Tamás producer a film bemutatása után elmondta: a StudioRaw stábja a jövőben is azon lesz, hogy mindenki számára vonzó és a jövőbe mutató filmeket gyártson. „Látnia kell az embereknek, hogy milyen Magyarország katonájának lenni” - hangsúlyozta a producer.

A film ősbemutatóján egy perces néma tiszteletadással emlékeztek meg az elhunyt Furkó Kálmán nyugállományú ezredesről. A vetítésen részt vett – többek között – Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka. A Molnár Előd rendezésében készült filmet a szolnoki helikopterbázison forgatták, amelynek szereplői az alakulat katonái, akik közül többen kiemelt eredményeket értek el az ejtőernyőzésben.