Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevándorlókkal töltenék fel a hadsereget

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. február 16. 7:07

Kétéves amerikai tartózkodás után lehet csatlakozni az amerikai haderőhöz. Különleges jártasságokra szert tett, ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek is beléphetnek a jövőben az amerikai hadseregbe, és fél éven belül megkaphatják az amerikai állampolgárságot is – írta a The New York Times.

A lap szerint a vietnami háború óta most először lehetnek ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező bevándorlók az amerikai haderő katonái, ha már legalább két éve élnek az Egyesült Államokban, s ez idő alatt 90 napnál többet nem töltöttek el külföldön. Az állandó tartózkodási engedéllyel – az úgynevezett zöldkártyával – rendelkező külföldiek korábban is szolgálhattak az amerikai hadseregben.

A The New York Times szerint katonai orvosi ismeretekkel rendelkező, idegen nyelvekre fordító és hírszerzési információk feldolgozásában jártas személyek jelentkezését várják. Az első évben ezer bevándorlót vehetnek fel a hadseregbe vagy más szolgálatokhoz. Egy pentagoni szóvivő közölte: tud a programról, de részletekkel nem akart szolgálni.