Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megalakult a Honvéd tereprali szakosztálya

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. február 16. 7:11

Tereprali szakosztály alakult a Budapesti Honvédnál a fővárosi sportegyesület közgyűlésének döntése értelmében.

A kezdeményezés arra irányul, hogy a Magyar Honvédség hivatásos katonái közül kiválasztott személyek meghatározott koncepció szerint készülhessenek fel és versenyezhessenek. A remények szerint a csapat létrehozása segíti a szakirányú toborzást, és később olyan magasan képzett pilóták kerülnek vissza az alakulatukhoz, akik képesek tudásukat az új gépkocsivezetők kiképzésénél továbbadni. A csapat felkészítését a Honvéd Dream Team Kft. végzi.

A közgyűlésen bemutatták azokat az új versenyzőket is, akik a nyári olimpiai játékokat követően a kerültek a Honvédhoz. A továbbiakban a fővárosi egyesületnél versenyez más ismert sportemberek mellett az olimpiai és világbajnok kajakos Kovács Katalin, valamint az nyári játékokon ezüstérmes Kozák Danuta és Szabó Gabriella, továbbá a vb- és Eb-bronzérmes cselgáncsozó Mészáros Anett.

Az egyesülethez kötelezte el magát több vízilabdázó, így két világbajnok, Valkai Ágnes és Zantleitner Krisztina, valamint a sportág nagy egyénisége, a spanyol Ana Pardo.

Az igazolások következtében jelentősen megerősödött kajak-kenu szakosztállyal újabb kétesztendős támogatói szerződést kötött a névadó főszponzor T-Mobile.

A tereprali csapatról bővebben itt olvashat.