Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bin Laden negyedik üzenete

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2007. december 30. 7:34

Oszama bin Laden újabb hangüzenete jelent meg szombaton az interneten. A terroristavezér a felvételen óva intette az iraki szunnita arabokat attól, hogy csatlakozzanak az Irakban al-Kaida ellen harcoló törzsi csoportokhoz, valamint attól, hogy vezetőik csatlakozzanak egy esetleges iraki egységkormányhoz.

Oszama bin Laden terroristavezér újabb hangüzenete jelent meg szombaton a világhálón. A hangfelvétel hitelességét független források egyelőre nem erősítették meg, de a hang hasonlít bin Ladenére. Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat vezére a mostanit nem számítva idén eddig négyszer jelentkezett, háromszor hangüzenetben és egyszer video formájában.

Biztosítani szeretném népünket Palesztinában, hogy ott is kiterjesztjük a dzsihádot (szent háborút) – mondta bin Laden, hozzátéve: Felszabadítjuk egész Palesztinát, a (Jordán) folyótól a tengerig.

Óva intette az iraki szunnita arabokat attól, hogy csatlakozzanak az Irakban az al-Kaida ellen harcoló törzsi csoportokhoz. A szaúdi terroristavezér figyelmeztette a szunnita arabokat arra is, nehogy vezetőik csatlakozzanak egy esetleges iraki egységkormányhoz. Szavai szerint a bagdadi kormány csak arra szolgál, hogy Washington segítségére legyen az iraki olaj elrablásában.
“Az árulók közül is a leggonoszabbak azok, akik eladják vallásukat mulandó életükért cserébe" – mondta.
Szerinte a bagdadi kormány csak arra szolgál, hogy Washington segítségére legyen az iraki olaj ellopásában.

Az iraki belügyminisztérium szóvivőjének szombati bejelentése szerint “75 százalékban szétzúzták" az idén az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat iraki szervezetét, és ez az eredmény elsősorban az iraki biztonsági erők fejlődésének köszönhető. Karim Halaf vezérőrnagy, szóvivő nem tért ki arra, milyen módszerrel állapították meg ezt a százalékos arányt, de bejelentette, hogy az iraki al-Kaida-szervezet cselekvőképessége néhány, Bagdadtól északra fekvő helyre korlátozódott.
A szóvivő szerint e siker egyik magyarázata abban rejlik, hogy nagyrészt sikerült kigyomlálni a biztonsági erők állományából azokat a parancsnokokat, tiszteket, akik kapcsolatokat tartanak fenn az országban tevékenykedő különféle radikális fegyveres csoportokkal.