Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Börzén az egri toborzók

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 25. 23:24

A Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Egri Toborzó és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai, április 22-én Egerben az Eszterházy Károly Főiskola „B” épületében, április 23-án pedig a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, az ottani állásbörzéken népszerűsítették a katonai pályát.

A rendezvényt mindkét helyszínen sok érdeklődőt vonzott, különösen népszerű volt a statikus fegyverzeti bemutató, amelyeken a Magyar Honvédségnél korábban és jelenleg is rendszerben kézifegyvereket nézhették meg az érdeklődők. Az NFTC (Nato Flying Traning in Canada) program népszerűsítését segítő repülőgép-szimulátor is színesítette a börzéket, ezek segítségével a fiatalok kipróbálhatták, hogy milyen lehet egy cessna-val Magyarország felett repülni.

Az egri toborzók folyamatos tájékoztatók megtartásával, valamint szóró anyagok kiosztásával népszerűsítették a katonai pályát. Természetesen elsősorban a pilótatoborzás játszotta főszerepet, de ezzel párhuzamosan a szerződéses katonai pálya felől érdeklődők is választ kaptak kérdéseikre.
A rendezvényekre meghívást kaptak a Miskolci és a Salgótarjáni iroda toborzói is, akik segítették a vendéglátók munkáját, egyben tapasztalatot szerezhettek saját rendezvényeik lebonyolításához.