Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Both Bélára emlékeztek Szombathelyen

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. március 9. 10:28

„A kitartás, szorgalom, valamint a haza iránti rendíthetetlen elköteleződés nemcsak az ő sajátja volt, hanem korosztályának megannyi férfija vallotta magáénak és testesítette meg ezeket az értékeket” – mondta Maruzs Roland őrnagy, a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály osztályvezető-helyettese március 8-án, csütörtökön Szombathelyen a Jáki úti temetőben, a vitéz Both Béla nyugállományú dandártábornok halálának tizenegyedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

Vitéz Both Béla nyugállományú dandártábornokra emlékeztek március 8-án, csütörtökön Szombathelyen, a Jáki úti temetőben, ahol tizenegy éve helyezték őt örök nyugalomra. Azóta minden évben megemlékeznek az egykori katonatisztről, illetve megkoszorúzzák a sírját.

Ünnepi beszédében Maruzs Roland őrnagy, a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály osztályvezető-helyettese méltatta a dandártábornok érdemeit, pályafutását. Vitéz Both Béla 1921-ben született, apja nyomán a katonai pályát választotta, megjárta a frontot, orosz hadifogságba esett, majd a politikai változások után az 1989-es rendszerváltásig a nép ellenségeként kezelték.

Mint Maruzs őrnagy elmondta: A kitartás, szorgalom, valamint a haza iránti rendíthetetlen elköteleződés nemcsak az ő sajátja volt, hanem korosztályának megannyi férfija vallotta magáénak és testesítette meg ezeket az értékeket.

A megemlékezésen az egyházi szertartást Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke celebrálta.

 
 

 
 Fotó: Cseh Gábor