Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Boxerek a német hadseregben

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / Bundeswehr |  2011. március 28. 14:02

Megérkezett az első Boxer páncélozott harcjármű a német hadsereg Dounaeschingenben állomásozó 292. Jägerbattalion állományába, ahol megkezdődött a felkészülés az afganisztáni misszióra, ahová az egység a tervek szerint 2011 augusztusában indul útnak. A járművel kapcsolatos első benyomások nagyon pozitívak: a robosztus külső, magasszintű védelem és mozgékonyság jellemzi a Boxert.

A hadsereg Dornstadtban található gépjárművezető képző iskolája hét kiképző járművet (DTV – Driver Training Vehicle) kapott, még az előző évben.
Az a verzió, amit a 292. Jägerbattalion kapott ez év februárjában az úgynevezett páncélozott személyszállító (APC ‑ Armoured Personnel Carrier), amely hét lövészkatona szállítására képes a harcjármű vezetőjén, lövészén és parancsnokán kívül. Nyolc páncélozott járművet (APC) kap a gyalogsági kiképzőiskola, hogy megkezdődhessen a 292. Jägerbattalion állományának kiképzése.

A jármű első használóinak véleménye pozitív annak kezelhetőségével kapcsolatban. Florian B. vezető elmondta: „A hatalmas méret, a több mint 30 tonnás tömeg ellenére olyan érzésem van a Boxerrel kapcsolatban, mintha egy normál autót vezetnék." A lövészetek is jó eredményt hoztak. „Szinte lehetetlen a célt elvéteni" – mondta egy lövész.
Az egység naponta értékeli a tapasztalatokat, hogy tovább javítsák a kiképzés minőségét, valamint a jármű használatával, a fellépő műszaki problémákkal kapcsolatban visszacsatolást nyújtsanak a gyártó cégnek.

 
1595916059