Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brüsszelbe látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2022. május 5. 17:17

Szakmai tanulmányúton vettek részt Brüsszelben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatói május 3-án és 4-én.

IMG_0713

A kétnapos látogatás első napját az MH Katonai Képviselő Hivatalánál (MH KKH) töltötték a NATO főhadiszálláson. A nap első felében Nagy Zoltán nagykövet, Siklósi Péter kormánytisztviselő, a védelempolitikai részleg részlegvezetője, illetve dr. Böröndi Gábor altábornagy, az MH KKH katonai képviselője tájékoztatta a résztvevő állományt a NATO feladatrendszeréről, szervezeti felépítéséről, katonai stratégiájáról és aktuális kihívásokról.

IMG_0721

A nap fő eseményeként Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottság elnöke (CMC) tartott előadást a hallgatók részére.

IMG_0197

Ezután a MH KKH szakértői kötetlen beszélgetés keretében tájékoztatták a felsővezetői tanfolyam hallgatóit aktuális kérdésekről.

A második napon a hallgatók az EU Állandó Képviseletén szakmai eladásokat hallgattak Claudio Graziano tábornok, az EU Katonai Bizottságának elnöke (CEUMC), valamint Maio vezérőrnagy (MPCC COS) előadásában.

DSC_0391

A nap során dr. Stelbaczky Tibor nagykövet és Bánfalvi Levente EUÁK PSC nagykövet helyettes előadása után Horváth Gábor vezérőrnagy (következő DDGEUMS), kiegészülve Mimoso (Concept Branch EUMS) és Tardy (PESCO Cell EUMS) ezredesekkel felvázolták az EU Katonai Törzs előtt álló kihívásokat.

DSC_0399