Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

EU

Brüsszel (2)

A magyar haderőfejlesztés hozzájárul az európai védelmi képességek megerősítéséhez

2022. november 15. 20:03

A már 2016 óta tartó, nagyszabású magyar haderőfejlesztés aktívan hozzájárul az európai védelmi képességek, illetve az európai védelmi ipar megerősítéséhez - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 15-én, kedden Brüsszelben.

Észak_Macedónia_index

Észak-Macedónia vezérkarfőnökével tárgyalt a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. október 19. 20:35

Katonai tiszteletadás mellett fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Vasko Gjurchinovski altábornagyot, az Észak-Macedón Fegyveres Erők vezérkarfőnökét október 19-én, Budapesten, a Hősök terén.

20220927-miniszter-szlovakia 06

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a béke mielőbbi megteremtésében vagyunk érdekeltek

2022. szeptember 27. 17:32

A béke mielőbbi megteremtésében vagyunk érdekeltek, s mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a háború ne fokozódjon s abba ne sodródjanak bele a V4-országok, az Európai Unió és a NATO - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szlovákiai Selmecbányán, a visegrádi országok védelmi minisztereinek találkozóján szeptember 27-én, kedden.

LALA6248

Európai Uniós kibervédelmi egyeztetés Budapesten

2022. szeptember 21. 19:23

A Magyar Honvédség Parancsnokság Kibervédelmi Szemlélőségének szervezésében zajlott az Európai Unió PESCO programja keretében megvalósuló Kiber és Információs Domain Koordinációs Központ (PESCO Cyber and Information Domain Coordination Centre, CIDCC) projekt irányító testületének ülése szeptember 19. és 21. között, Budapesten. A rendezvényt dr. Maróth Gáspár a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára nyitotta meg.

LALA6101

Nemzetközi válságkezelési gyakorlat indult a Honvédelmi Minisztériumban

2022. szeptember 19. 18:06

A nemzeti megnyitóval elkezdődött az Európai Unió Integrated Resolve 2022 nemzetközi válságkezelési gyakorlat a Honvédelmi Minisztériumban szeptember 19-én, hétfőn.

Sticz_USA (nyitó)

Transzformációs egyeztetések az Amerikai Egyesült Államokban

2022. szeptember 16. 12:11

Dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke szeptember 7-9. között, az Amerikai Egyesült Államokban tett szakmai útja során több olyan szervezetet látogatott meg, amelyek potenciális együttműködő partnerei lehetnek az újonnan létrehozásra kerülő Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokságnak, de sok hasznos információra tett szert a haderőtervezés terén is.

20220830-miniszter-praga (1)

Csak egy erős védelmi képességekkel rendelkező Európai Unió tud megbirkózni a biztonsági kihívásokkal, Magyarország kész a védelmi szerepvállalásra

2022. augusztus 30. 18:10

Magyarország támogatja egy cselekvőképesebb Európai Unió megteremtését, amely gyors és hatékony választ tud adni az elkövetkező időszak biztonsági kihívásaira – jelentette ki a honvédelmi miniszter az uniós védelmi miniszterek informális találkozóján, Prágában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: hazánk jelentős mértékben képes hozzájárulni Európa védelmi technológiai és ipari bázisának megerősítéséhez. Magyarország Kelet-Európa egyik legnagyobb volumenű haderőfejlesztését hajtja végre.

OV_nyitó

Orbán Viktor: a béke az egyetlen megoldás

2022. július 23. 13:51

„Az ukránokon kívül csak a magyarok adtak vért az orosz-ukrán háborúban, a nyilvántartások szerint eddig 86 magyar ember halt meg, ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondania, hogy a béke az egyetlen megoldás” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök július 23-án, szombaton, Tusnádfürdőn, a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

EU DPD ules Praga

Védelempolitikai igazgatói megbeszélést tartottak Prágában

2022. július 11. 12:41

Prágában találkoztak az Európai Unió védelempolitikai igazgatói , hogy megvitassák azokat a biztonsági kihívásokat és védelmi kérdéseket, amelyekre minél előbb választ kell találnia az uniónak.

Nagyköveti_tájékoztató (24)

Az elkövetkező négy évben prioritást élveznek a védelmi fejlesztések

2022. június 24. 8:27

„Hazánk célja, hogy olyan haderőt alakítson ki, amely képes megvédeni országunkat, állampolgáraink biztonságát és meg tud felelni a NATO által támasztott követelményeknek” – szögezte le Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, a NATO-szövetséges tagállamok és Európai Uniós országok nagyköveteinek és hazánkba akkreditált katonai attaséinak tartott tájékoztatón, június 23-án, csütörtökön, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.