Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

EU

Brüsszel_HOÁT (2)

Elkötelezettek vagyunk a védelmi együttműködés megerősítése iránt

2022. május 17. 20:25

Az EU védelmi miniszterei Brüsszelben egyeztettek a Stratégiai Iránytű végrehajtásáról, a Védelmi Innovációs Központ létrehozásáról, valamint az európai védelmi befektetési hiányosságokról. A május 17-ei találkozón hazánkat Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte

EUFOR_index_2

Bosznia-Hercegovina békéjét őrzik

2022. május 13. 14:56

Azonos napon rendezték meg az EUFOR, valamint a NATO parancsnokságok törzsfőnöki tisztségének átadó-átvevő ünnepségeit. A május 11-én megrendezett ceremónián részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár nemzeti fegyverzeti igazgató is.

_SNJ3121

Minden magyar katona fontos

2022. május 12. 6:59

Egy napon két átadás-átvételi ünnepségen is magyar katonáké volt a főszerep Bosznia-Hercegovinában. Május 11-én ugyanis mind az EUFOR, mind pedig a helyi NATO Parancsnokság törzsfőnöki tisztségét magyar dandártábornoktól és ezredestől, magyar dandártábornok és ezredes vette át a szarajevói Butmir táborban. Az ünnepségeken jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár nemzeti fegyverzeti igazgató is.

borító_vtk

Brüsszelbe látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

2022. május 5. 17:17

Szakmai tanulmányúton vettek részt Brüsszelben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatói május 3-án és 4-én.

Brüsszel (nyitó)

Évértékelő és feladatszabó értekezlet Brüsszelben

2022. április 29. 15:37

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH Katonai Képviselő Hivatalánál, Brüsszelben. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a hivatal katonai képviselője a 2021-ben elvégzett feladatokat értékelve hangsúlyozta: a kialakult válsághelyzet miatt soha nem látott fontosságúvá vált nemzeti álláspontunk képviselete a NATO és az EU szervezeteiben.

V4_2

Magyarország az erősödő európai és regionális védelmi együttműködés középpontjában

2022. március 21. 22:55

A V4 magyar elnökség programjának keretében egyeztetett a Visegrádi Négyek szövetsége Németországgal az aktuális védelempolitikai és katonai együttműködés kérdéseiről, valamint Oroszország Ukrajna ellen folytatott agresszív háborúja kapcsán március 21-én, Brüsszelben.

20220311-eutm-mali (2)

Maliba készülnek

2022. március 15. 7:15

Az Európai Unió Mali Kiképző Misszió (European Union Training Mission in Mali - EUTM Mali) egyéni - azaz törzs, valamint kiképzői - beosztásaiba tervezett katonák részére tartottak békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, február 21. és március 11. között.

4_europa_konferencia_vedelmi_fejlesztesek_2022-2

Védelempolitikai előadások a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2022. március 13. 9:53

„Európa Konferencia - védelmi fejlesztések” címmel rendezett szakmai fórumot a hét elején a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Biztonságpolitikai Szakkollégiuma.

LALA0671

Magyar-szlovák együttműködés a biztonság jegyében

2022. március 10. 19:42

A védelmi kapcsolataink és a biztonsági helyzet időszerű kérdései játszották a főszerepet a magyar-szlovák katonai vegyesbizottság csütörtöki ülésén, melyen a magyar delegációt Szabó István honvédelmi államtitkár, míg a szlovák küldöttséget Marian Majer védelmi minisztériumi államtitkár vezette.

LALA0027 nyitó

Rendkívüli ülést tartottak az unió védelmi miniszterei

2022. február 28. 18:25

Az orosz-ukrán helyzetről és azon belül is az Ukrajnának nyújtandó támogatási lehetőségekről tartottak rendkívüli videókonferencia ülést az EU védelmi miniszterei, amelyen hazánkat Benkő Tibor honvédelmi miniszter képviselte február 28-án, hétfőn.