Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Búcsú a Blue Angels Hornetjeitől

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2020. november 13. 19:46

Az amerikai haditengerészet híres bemutató köteléke, a Blue Angels, november 4-én hajtotta végre utolsó repülését az F/A-18 A/B/C/D „Legacy” Hornet-eken. A régebbi változatú Hornet-eket az F/A-18E/F Super Hornet-ek váltják.

blue_angels

„Hihetetlenül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy köszönetet mondhatunk azoknak a bajtársaknak, akik több mint három évtizedes szolgálatuk alatt repülték, karbantartották és támogatták ezt a típust″ - mondta Brian Kesselring parancsnok, a Blue Angels csapatának vezetője. „Nagyra értékeljük azt a szakértelmet és tudást, amelyet a Blue Angels hozott meg a csapatnak, és várakozással tekintünk a jövőre, amikor teljes mértékben áttérünk a Super Hornet-ek repülésére.″

Idén érték el a régi Hornetek az élettartam miatti üzemeltetési korlátot – ez 34 évet jelent. Jövőre, a Blue Angels fennállásának 75. évfordulóját már a Super Hornet-ekkel fogják megünnepelni.

„Kétségtelen, hogy 2020 soha nem látott kihívások elé állította a csapatot. Ennek ellenére az idei év egyedülálló jellege lehetővé tette kötelékünk számára, hogy elmélyítse kapcsolatát a korábbi személyzetekkel” - mondta Kesselring. „Ez az elkötelezettség segített abban, hogy megalapozzuk a csapatunk pilótáinak és műszaki szakembereinek biztonságos és hatékony átképzését, valamint arra késztet minket, hogy vállaljuk a csapat nagyon várt 2021-es légi show-szezonjának és hetvenötödik évfordulójának minél színvonalasabb végrehajtását.”

A Kék Angyalok a tervek szerint november 16-tól kezdik a téli felkészülési repüléseiket a Pensacola-i bázison. A csapat januárban visszatér a kaliforniai El Centro-i téli „szállásra”. A képzés - a 2021-es szezonra való felkészülés céljából - áprilisig folytatódik.

A Blue Angels küldetése az amerikai haditengerészet és tengerészgyalogság csapatmunkájának és professzionalizmusának bemutatása repülési demonstrációk és közösségi ismeretterjesztés révén. 1946 óta a kötelék több mint ötszáz millió rajongó előtt lépett fel.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika