Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Castro Irán és Észak-Korea megtámadása ellen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 18. 8:59

A Kubában akkreditált nagykövetekkel találkozott pénteken Fidel Castro volt kubai elnök, aki négy évig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, újabban azonban szinte minden nap megteszi. A volt kubai vezető, aki augusztusban tölti be 84-ik életévét, a külügyminisztériumban találkozott a diplomatákkal, és több mint másfél órán át válaszolt kérdéseikre.

Castro arról cserélt eszmét a nagykövetekkel, hogy milyen nagy veszélyekkel járna az emberiségre nézve Észak-Korea vagy Irán megtámadása. Kérdésekre válaszolva Castro különféle sajtójelentésekre és elemzésekre hivatkozott, magabiztosan és pontosan fogalmazott, időnként indulatosan gesztikulálva.

Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a közélettől. Július elején azonban visszatért a nyilvánosság elé: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést, és a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott.

Fidel Castro átengedte öccsének, Raúlnak az elnöki széket, de változatlanul betölti a Kubai Kommunista Párt (PCC) első titkári tisztét.