Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célzott szakmai felkészítés a toborzóknak

Szöveg: MH KIKNYP | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. október 9. 16:49

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó szakállományának minden ősszel és tavasszal kéthetes felkészítést tart a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF). Ezúttal szeptember 27. és október 8. között tartották a célzott szakmai tanfolyamot, ami elsősorban azoknak a katonáknak szólt, akik újak a toborzás területén.

20211008-tobrozo-szaktanfolyam (1)

A tanfolyamot Vanyur Tibor ezredes, a Katonai Igazgatási és Toborzó Főnökség főnöke nyitotta meg, aki ismertette a részvevőkkel az elérendő célokat.

Az előadások összeállítása során törekedtek arra, hogy elméleti és gyakorlati téren is megfelelő ismeretekhez jusson a szakállomány. Az újonnan beosztásba helyezett toborzók felkészítése mellett a már tapasztalt kollégák ismereteinek bővítése, alkalmazott módszereik megújítása is céljuk volt. A toborzás módszertanának elsajátítása, a szerződéses és tartalékos katonák illetményének és járandóságainak ismerete, a közösségi média használata és a munkaerőpiaci szereplők tevékenységének nyomon követése egyaránt fontos ahhoz, hogy valakiből jó toborzó szakember váljon.

A tanfolyamon résztvevők betekintést nyerhettek a honvédség missziós szerepvállalásába és a külszolgálati lehetőségekbe, amelyek növelhetik a jelentkezők érdeklődését. Megismerkedhettek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal, az Acélkocka Altisztképzési Rendszerrel és kerekasztal beszélgetések során megvitathatták a szolgálatformákkal kapcsolatos tudnivalókat, a mai munkaerőpiaci trendek alakulását. A gyakorlati órákon megismerték a rendezvényekre történő kitelepülések menetét, a toborzósátor építésének technikáját, a szimulátorok és lézerfegyverek használatát.

A kéthetes felkészítés eredményességét bizonyítja, hogy minden résztvevő sikeres vizsgát tett, az erről tanúskodó okleveleket Zsiga Tamás dandártábornoktól, az MHP SZCSF csoportfőnökétől vehették át.

20211008-tobrozo-szaktanfolyam (2)