Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civil-katonai összefogás az afganisztáni lakosságért

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 11. 13:42

Orvosi segédeszközöket, tisztasági készletet, varrógépeket és ruházati cikkeket tartalmaz az a segélyszállítmány, amely a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport katonáinak segítségével eljut majd a nehéz helyzetben lévő afgán családokhoz.

Május elején a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Aid Hungary (Keresztény Segély- és Fejlesztési Szervezet) Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész közvetítésével ismét humanitárius segélyanyagokkal támogatta az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) munkáját. A körülbelül félmillió forint értékben felajánlott segélyanyagok orvosi segédeszközöket − kerekes székeket, mankókat, járókereteket, orvosi steril kesztyűket, fertőtlenítőkészleteket −, tisztasági eszközöket, varrógépeket és ruházati cikkeket tartalmaznak.

A segélyszállítmányként átvett anyagokat az MH PRT  CIMIC/PSYOPS részlegéhez (civil-katonai együttműködés; lélektani műveleti csoport) szállították ki Afganisztánba, ahol a helyi – arra rászoruló − civil lakosságot támogatják majd.

Az összegyűjtött anyagokat az MH Civil–Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ munkatársainak irányítása mellett a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Zászlóalja állományának segítségével a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredhez szállították át, ahol tárolták és előkészítették a repülőgéppel történő későbbi kiszállításra. A civil-katonai közös célokat rendkívül jól példázza ez az esemény, hiszen ugyanazon ügyért dolgoztak a civilek és a katonák.

(MH Civil–Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ)