Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilben szakács az Ecset Díj nyertese

Szöveg: KR |  2009. augusztus 18. 8:51

A nemrégiben véget ért Nemzetközi Katonai Alkotótábor díjazottja, Primuszné Vámos Henrietta „civilben” a Kaposváron, a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred konyhájának szorgos kezű szakácsa. Az egyhetes alkotótábor során különböző foglalkozásokon bővíthették tudásukat a résztvevők, legyen szó alakábrázolásról, vagy tájkép készítéséről.

A Gödön rendezett alkotótáborban a művészek különböző művészeti ágakat képviselve mutatták meg egymásnak tudásukat. Így voltak grafikusok, festők és fafaragók is. Ebben a jeles csapatban képviselte a festészetet Henrietta, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel.

Az egyhetes alkotótábor során különböző foglalkozásokon bővíthették tudásukat a résztvevők, legyen szó alakábrázolásról, vagy tájkép készítéséről. Megismerkedhettek a szerteágazó módszerekkel is, így volt szó a tussal való képkészítésről, a szénrajzról, sőt még a linóleummetszésről is.

A programok sorába illeszkedett egy 24 órás pályázat, amelynek témája a „felhők" volt. A pályázatra minden alkotónak legalább két művel lehetett nevezni, Henrietta összességében hat képet készített az egy nap leforgása alatt. Ebből végül három darabot adott le, mint pályaművet, amelyből az egyik a legjobbnak járó „Honvéd Ecset Díj"-at is elnyerte.

A festőhölgy immáron 15 éve fest, elsősorban saját örömére, akril festékkel farostra. Képei saját otthonának, illetve barátainak és családtagjainak falát díszítik. Elmondása szerint soha nem akart a képeivel versenyeket nyerni, azok a saját és közvetlen környezetének örömét szolgálják. Amikor meglát valamit, ami megihleti, többnyire lefényképezi, majd a fénykép után festi meg a képet odahaza, nyugodt körülmények között.

Henriettának volt már kiállítása a logisztikai ezrednél, ahol ő maga válogatta ki legjobbnak gondolt képeit. Következő kiállításán a most első díjat nyert alkotása is egészen biztosan helyet fog kapni.