Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a Városligetben és az Állatkertben

Készen állsz a honvédelem napjára?

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium / honvedelem.hu |  2023. május 10. 6:47

Láttad már a Magyar Honvédség high-tech eszközeit? Megnéznéd őket testközelből? Részt vennél izgalmas bemutatókon, ahol megismerheted a modern hadsereg mindennapjait, a katonák életét? Akkor ne hagyd ki a honvédelem napját! Látogass el május 21-én, vasárnap a Városligetbe és az Állatkertbe!

20230417_borito_angol

Rendkívül látványos, izgalmas; a modern, high-tech Magyar Honvédség számos elemét bemutató családi nap vár minden érdeklődőt a magyar honvédelem napja alkalmából, a budapesti Városligetben május 21-én, vasárnap, 10 és 18 óra között.

Lynx, Gidrán és Leopard statikus harcjármű bemutató, Atlas légvédelmi rakéta indítóállvány és tűzszerész bemutató - a családi napon mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebbet. Huszonkét honvédségi kiállító több, mint kétszáz fővel készül, jönnek a vegyivédelmisek és a mélységi felderítők is. Aki nem látott még például SKYLARK 1-LEX pilótanélküli felderítő repülőt, május 21-én megteheti! A tűzszerészek statikus bemutatója tűzszerész robottal, bombaruhákkal, pajzzsal, fémkeresővel és hatástalanított bombatestekkel színesíti a programot.

majus21

A toborzóponton airsoft- és lézerpuska lövészet, VR-szimulátor, valamint mobil akadálypálya vár mindenkit és természetesen az önkéntes és szerződéses szolgálatról is itt lehet bővebb információkat kapni. A rendészeti járművek bemutatója és a közelharc bemutatók mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái tartanak többek között zenekari-; díszelgő-; és gépjármű-technikai bemutatót.

majus213

Az MH Sportszázad standjánál olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal beszélgethetünk, illetve meghallgathatjuk a különböző világversenyekről szóló élménybeszámolóikat. Akik pedig szeretnének részt venni a honvédtiszt képzésben, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar sátránál kaphatnak részletes tájékoztatást a képzés elemeiről.

majus212

Az Állatkertben május 21-én, vasárnap délután a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség perzsa leopárdokat fogad örökbe. A látogatókat a helyszínen színes programokkal várja a Magyar Honvédség és a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Légy Ott! élményprogramok mellett 10 és 13 óra között katonai térzene, 17 óráig honvédelmi információs pavilon és szimulátor, valamint két robotkutya is fogadja a vendégeket a Főkapu téren.

A Mesterségek udvarában 10 és 17 óra között akadálypályán tehetik próbára ügyességüket a gyermekek a Honvédelmi Sportszövetség munkatársainak közreműködésével. A Piknik Parkban a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum pedagógusai tartanak előadásokat, bemutatókat. Itt a „katonaláda titkait" is felfedezhetik a gyermekek, egyenruhákkal és felszerelésekkel találkozhatnak az I. világháborúból, valamint hűtőmágnest, kitűzőt is készíthetnek, színezhetnek. A családoknak ajándékokkal is kedveskednek a honvédek, illetve korhű ruhákba öltözött hagyományőrzőikkel is találkozhat a közönség.

Amint a fentiekből látható: a Magyar Honvédség már gőzerővel készül!

És Te készen állsz…?

Dokumentumok