Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatásokon vettek részt a katonai attasék

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy, Petróczy Levente | Fotó: Szalka Miklós őrvezető, Horváth Sztaniszláv |  2022. október 14. 8:52

A HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály (HM NEF) által összeállított foglalkoztatási terv alapján a Magyarországra akkreditált külföldi attasék rendszeresen ellátogatnak különböző intézményekhez és alakulatokhoz, hogy átfogóbb képet kaphassanak a Magyar Honvédség tevékenységéről. A katonadiplomaták a napokban Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, illetve Budapesten, az MH Katonai Rendészeti Központban jártak.

DSC04145

Október 12-én, szerdán, Debrecenben, Farkas Tamás alezredes, a dandár törzsfőnökhelyettese fogadta az attasékat a Kossuth laktanyában. A vendégek tájékoztatót kaptak az alakulat szervezeti felépítéséről és főbb tevékenységéről. A katonadiplomaták ezt követően a dandár csapatmúzeumába látogattak, majd fegyverzeti bemutatón ismerkedhettek meg a rendszeresített eszközökkel. A laktanyai programok zárásaként a katonai attasék találkoztak Farkas Sándor alezredessel, a dandár parancsnokával is. A debreceni látogatás városi programokkal is kiegészült.

Az attasék a cívisváros nevezetességei között megtekintették – egyebek mellett - a Református Nagytemplomot és a Déri Múzeumban található Munkácsy Trilógiát is.

4

Október 13-án, csütörtökön Budapesten, az MH Katonai Rendészeti Központban (MH KRK) tettek látogatást a Budapesti Katonai Attasétestület tagjai. A vendégeket a Petőfi laktanyában Bartha László ezredes, az MH KRK megbízott parancsnoka fogadta, majd Czirfusz Gábor százados mutatta be az alakulatot. Előadásából a katonadiplomaták átfogó képet kaptak a központ történetéről és a napjainkban végzett tevékenységeiről.

Az előadást követően – az alakulótéren – statikus bemutatón ismerhették meg az alakulatnál rendszeresített fegyvereket, majd Pálinkás Gyula főtörzszászlós vezetésével alaki feladatokat hajtottak végre a rendészek. Ennek legizgalmasabb része a motorosok bemutatója volt. A program a szolgálati kutyák bemutatójával ért véget.

Címkékattasé