Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csornai iskolások látogatása Tatán

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. november 20. 13:59

A Hunyadi János Gimnázium illetve szakközépiskola diákjai látogattak el a tatai lövészdandárhoz, hogy testközelből is megtapasztalhassák, hogyan telnek az alakulat mindennapjai, mi is egy katona pontos feladata.

A Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium belügyi rendészeti hallgatóinak 110 fős csoportja tett látogatást a mai napon a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál.

A csoportot Nagy Sándor ezredes a dandár törzsfőnöke köszöntötte, majd Benda László alezredes, hadműveleti főnök tartott egy általános tájékoztatót a dandárról.

Itt beszélt arról, hogy milyen szerepet töltenek be Magyar Honvédségben, a dandár történetéről, rendeltetéséről, alaptevékenységéről, nemzeti feladatrendszeréről, majd természetesen bemutatta a technikai eszközöket is.

Az előadás zárásaként az alakulat nemzetközi szerepvállalásairól és a békében való másodlagos feladatait említette meg.

A látogatás folytatásaként a fiatalok megnézhettek egy haditechnikai bemutatót, egy EÁP bemutatót és a magyar tábort a vizi bázis mögötti területen.

A kísérőknek kérdéseket tehettek fel, akik igyekeztek mindenre kimerítően válaszolni. A lányokat inkább az érdekelte hogy mennyi nő szolgál Tatán és azok milyen beosztásokat látnak el, míg a fiúkat inkább a technikai kérdések foglalkoztatták.