Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csúcsra járatás a szentendrei bázison

Szöveg: VJ |  2008. szeptember 3. 10:19

Azt a legrosszabb indulattal sem lehetne állítani, hogy a nyár a MH Központi Kiképző Bázisa számára üresjárattal telt el, hiszen a különböző katonai alap-, át- és továbbképzések folyamatos elfoglaltságot adtak a kiképzőknek. Az ősz beköszöntével azonban igazi csúcsra járatás kezdődött el.

A „nagyüzem" az augusztus 21-én bevonult 93 tiszthelyettes hallgató kiképzésének megkezdésével kezdődött.

Szeptember 1-jén a ZMNE nappali tagozatára felvételt nyert 124 tiszti hallgatója kezdett ismerkedni a katonai mesterség alapjaival, őket szeptember 2.-án a szerződéses legénységi szolgálatra jelentkezett 146 újonc követte.

A júliusban bevonult szerződésesekkel együtt így jelenleg négy különböző állománycsoport részére kell a kiképzést megszervezni és folyamatosan fenntartani. Az ugyancsak a szentendrei laktanyában működő MH KPTSZI pedig mindezzel egyidejűleg végzi a mintegy 120 tiszthelyettes hallgató képzését.

 Ezt a – kiképzőket, az oktatókat és a zavartalan hátteret biztosító állományt egyaránt próbára tevő – bonyolult helyzetet csak az erők és eszközök legoptimálisabb csoportosításával lehet kezelni annak érdekében, hogy a katonák a kiképzési ciklus befejeztével felkészülten, szolgálatra készen térhessenek vissza a választott, illetve küldő katonai szervezetükhöz.

 

 

 

 

Címkékkiképzés