Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportegyesületek találkoztak Debrecenben

Szöveg: Illyés Edit |  2008. szeptember 3. 10:25

Augusztus utolsó munkanapján a debreceni Kossuth laktanyában rendezték a Honvéd Sportegyesületek IV. országos találkozóját. Az eseményen részt vettek az országban működő honvéd sportegyesületek, és a Honvédelmi Minisztériummal együttműködő társadalmi szervezetek.

A rendezvény célja a sportegyesületek és a katonai szervezetek együttműködésének erősítése, valamint az egészséges életmód és a szabadidősportok népszerűsítése volt.

A találkozó két fővédnöke dr. Szekeres Imre, a honvédelmi minisztere, és Kósa Lajos, Debrecen megyei jogú város polgármestere volt.
A versenyszámok lebonyolítása a Kossuth laktanyában, és a város több pontján történt.
A versenyen 15 különböző versenyszámokban indultak a sportolók: kispályás labdarúgás, úszás, atlétika, tenisz, asztalitenisz, sakk, lövészet, birkózás (grundbirkózás), evezős-ergométer verseny, tollaslabda csapatbajnokság, íjászat, teke, tájékozódási futás, petanque. Strandröplabda.

Ezen kívül sor került egy természetjáró teljesítménytúrára is, mely külön terv szerint haladt a Kossuth laktanyából túravezetővel, mintegy 15-20 kilométeres távon.

A találkozó napján sportolókkal telt meg a Kossuth laktanya minden sportlétesítménye, és a helyszíneken sportszerű küzdelemben mérkőztek meg a győzni akaró résztvevők. A nap végén a szervezők elmondták, hogy az összesített eredményeket tekintve az első helyezést a székesfehérvári sportegyesület érte el, a házigazda debreceniek a másodikak lettek, és a dobogó harmadik fokára a Szolnok helyőrségből érkezett sportolók állhatta.

A következő évi rendezvénynek a tervek szerint Szentendre ad helyszínt.

1595879723
 

Fotók: Lippai Péter alezredes