Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Desztinációk

Válogatás a Magyar Honvédség Képzőművészeti Alkotótábor alkotóitól

Szöveg: Farkas Kinga és Bankó József | Fotó: Bankó József |  2022. február 20. 7:37

Képzőművészeti kiállítás nyílt február 17-én a budapesti Bartók 1 Galériában, ahol az elmúlt években rendszeresen megrendezett katonai képzőművészeti alkotótáborokban résztvevő, a Magyar Honvédség állományába tartozó, illetve nyugállományú alkotók művei láthatók.

web_67A0073

A kiállítást Breznay András festőművész nyitotta meg, aki rövid összefoglalót adott a katonai képzőművészeti alkotótáborok elmúlt néhány évéről, majd beszédében a kiállításon szereplő alkotások művészeti hátterét, illetve az eltérő munkamódszereket mutatta be.

A Bartók 1 Galéria 2012 óta működik - fenntartója a Sensaria Képzőművészeti Egyesület - azzal a küldetéssel, hogy bemutassa Magyarország és a Kárpát-medencében működő művésztelepeket, alkotó közösségeket, képzőművészeti egyesületeket.

web_67A0063

A festészeti kiállításon csendéletek, portrék, kollázsok, akril- és vegyes technikával készült alkotások láthatóak. A megnyitót Miskolczi Anita, a Magyar Állami Operaház csellóművésze csellójátéka zárta. A kiállítási anyagot Breznay András festőművész, táborvezető művésztanár válogatta.

Az alkotásokat a Bartók 1. Galéria alsó és fenti szintjén tekinthetik meg a látogatók március elsejéig.