Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dicséret, elvárás, követelménytámasztás

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2012. április 14. 16:28

„Önökben megvan az a tudás, akarat és elszántság, ami – az elöljárók megfelelő segítségével – biztosíték arra, hogy ez évi feladatainkat is eredményesen teljesítsük” – hangsúlyozta Kovács Ferenc mérnök ezredes, parancsnok Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred évértékelő és feladatszabó értekezletén.

1595934313
A rendezvényen – amelyen többek között részt vett Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke – Kovács ezredes az ezred személyi állományához szólva kiemelte: „A mögöttünk álló esztendő sok személyi változást hozott, hiszen többüknek új zászlóalj-, üteg-, szakasz- vagy rajparancsnoka lett, így részben megújult, megfiatalodott parancsnoki állománnyal hajtottuk végre a 2011. évi feladatainkat."

A legfontosabb feladatok között a parancsnok megemlítette a SHORAD 2011 légvédelmi rakéta (IGLA) éleslövészetet, az MH 1. légvédelmi rakétaüteg nemzeti képesség-ellenőrzését, a LOGICAL DECISION 2011 többnemzeti helikopteres gyakorlatot, valamint az MH EUFOR Kontingens 10. váltásának felkészítését.

Kovács ezredes évértékelésében kitért a parancsnokság vezető-irányító tevékenységére, a felkészítés és kiképzés eredményeire, az ezred nemzetközi szerepvállalására, majd részletesen elemezte az egyes főnökségek, szakágak, osztályok és zászlóaljak 2011. évi tevékenységét.

1595934313
A 2012. évi fő feladatok – például a parancsnoki felügyeleti átfogó ellenőrzésre történő felkészülés, az MH EUFOR Kontingens váltásainak, valamint a NATO-feladatokra kijelölt alegységek felkészítése és biztosítása, a NEWFIP 2012 elektronikaiharc-gyakorlat, illetve vezetési pont és tűzvezetési rendszergyakorlások –, valamint az elvárások ismertetését követően az ezredparancsnok megköszönte a katonák lelkiismeretes munkáját.

„Meggyőződésem, hogy a tavalyi feladatokat az ezred tisztességgel teljesítette, s ugyanezt a pozitív helytállást és eredményességet várom el önöktől az idei évi feladatok végrehajtása során is" – mondta az ezredes.

Sáfár Albert dandártábornok is elismeréssel szólt a jelenlévőkhöz. Az MH ÖHP parancsnokhelyettese kiemelte: személyesen győződhetett meg Győrben, majd hadműveleti területen is, hogy az EUFOR 10. váltásának felkészülése milyen eredménnyel járt.

A nemzetközi kötelék parancsnokai folyamatosan dicsérik a győri katonák hadműveleti területen végzett munkáját. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság ezt a hozzáállást várja el a következő EUFOR-váltásoktól is – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az idei és a következő évek legfontosabb feladata a megszerzett képességek megőrzése. Ezt pedig leginkább a közös munkával, egymást segítve tudjuk elérni. „Csak együtt tudunk létezni, csak együtt tudunk előrehaladni!" – fogalmazott.

 

Fotó: Sályi Gergő őrmester