Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Díjat kapott a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar

Szöveg: Kálmánfi Gábor - ÖKK |  2011. október 3. 8:23

A város zenei életében kifejtett kiemelkedő munkásságáért idén a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar nyerte el a város önkormányzata által alapított Fricsay Richárd Zenei Díjat. A rangos elismerést október elsején, szombaton, a Zene Világnapja alkalmából, a Vodafone sportcentrumban megtartott ünnepségen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester Ruff Tamás századosnak, a zenekar karmesterének.

A polgármester már több fórumon is kifejtette, hogy Székesfehérvár igazi katonaváros, és a Magyar Honvédség mellett a Helyőrségi Zenekar az önkormányzat számára is fontos. Ezt korábban „Pro Urbe" és „Székesfehérvárért" cím adományozásával fejezte ki a város.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a helyőrségi zenekart minden fehérvári jól ismeri, hiszen szinte mindig részesei a különböző városi ünnepségeknek. Repertoárjuk sokrétű: a nemzeti ünnepek és kegyeleti alkalmak mellett könnyűzenei koncerteket is adnak. Zenekari kerekasztal címmel február óta tartanak interaktív hangversenysorozatot a Helyőrségi Klubban.

A korabeli iratok egyébként már az 1700-as évektől megemlékeznek a Székesfehérváron állomásozó ezredek zenekarainak tevékenységéről: a helyőrségi zenekar jogelődjét pedig egy 1964. február 17-én kiadott parancsban alakították meg.

A korábban Kaposváron szolgált Ruff Tamás százados tavaly augusztus óta irányítja a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar munkáját.

 
1595925351
 
1595925351

 Fotó: Önkormányzati Kommunikációs Központ