Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diplomakoncert előkészületei a határon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. április 22. 9:29

A határszolgálat sem jelenthet akadályt, ha egy katonazenész fontos megmérettetés előtt áll: Kiss Nelli főtörzsőrmester, a Légierő Zenekar Szolnok tagja pihenő idejében folytatja felkészülését közelgő diplomakoncertjére.

Nelli 1.
Nelli 3.

A járványügyi helyzet a korábbinál több katonai feladatot ró minden honvédségi dolgozóra, ez alól a katonazenészek sem kivételek: helyt állnak az egészségügyi létesítmények támogatásában, a jelenlétfokozó közterületi járőr feladatban és a határvédelmi szolgálatban is. A napi feladatok elvégzésén túl viszont egy zenész a „másik” hivatását sem adhatja fel.

Kiss Nelli főtörzsőrmester 1998-ban végzett a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. 2001-ben a Szolnoki Helyőrségi Zenekar fuvolistát keresett, egy sikeres próbajáték után 2001 októberében kezdte meg katonazenészi pályáját.

Egy zenész számára elengedhetetlen az állandó szakmai fejlődés, ezért 2009-ben a főtörzsőrmester megszerezte a fuvolatanári és kamaraművészi diplomát a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Főiskoláján. Jelenleg is képezi magát a zeneművészeti intézetben és készül a diplomakoncertjére. Határszolgálata alatt lehetőséget kapott elöljáróitól, hogy pihenőidőben folytassa felkészülését az eseményre. A vele szolgálatot teljesítő katonatársai közül pedig mindig adódik a zenéje iránt érdeklődő közönség is.

Nelli 4.
Nelli 5.kész