Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: bevetésre kész a Magyar Honvédség

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. augusztus 30. 21:25

Hivatalában fogadta Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát augusztus 30-án, kedden.

MHPK_doorstep_sajttaj_20220830_04 copy

A szűkkörű megbeszélést követően, a Sándor-palota Tükör-termében dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a sajtónak nyilatkozva elmondta: a köztársasági elnök asszony felkérésére negyedéves jelentést adott arról, hogy a Magyar Honvédség milyen feladatokat hajt végre, de szó esett a térség biztonsági helyzetéről is.

„Átbeszéltük az orosz-ukrán háború tapasztalatait, de természetesen szó esett Koszovó és Nyugat-Balkán helyzetéről, valamint arról, hogyan tudjuk felgyorsítani a Magyar Honvédség készenlétének elérését” – hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kiemelte: a Magyar Honvédség állománya továbbra is azért dolgozik, hogy a magyar emberek biztonságban érezhessék magukat. „Bevetésre kész a Magyar Honvédség” – tette hozzá.

„A négyszemközi megbeszélésen elhangzottakat köztársasági elnök asszony tudomásul vette és támogatásáról biztosította a Magyar Honvédség parancsnokát” – mondta dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója, aki beszámolt arról is, hogy Novák Katalin szeptember 13-14-én Koszovóba látogat, ahol megtekinti az ott települő magyar KFOR-erőket.