Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dunáról a Balatonra

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. szeptember 5. 8:14

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Lajta Monitor vízre bocsátásának 140. évfordulója alkalmából, a 9-12. osztályos tanulók részére, május 17-én vetélkedőt rendezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, illetve a TIT Hajózástörténeti Modellező és Hagyományőrző Egyesület. A versenyt végül a csepeli Német Nemzetiségi Gimnázium csapata nyerte meg, akik jutalmul, augusztus legvégén a balatonkenesei Honvédüdülőben tölthettek egy hetet.

Szerencsére az idei változékony nyári időjárás ezúttal szebb arcát mutatta, így a diákok gyakorlatilag ki sem jöttek a Balatonból. Krausz Éva testnevelő tanár a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a győztesek nagyon jól érezték magukat, és nem is volt szükség külön programok szervezésére, mert az üdülő programkínálata teljes mértékben lefedte az igényeket.

„Tanítványaink leginkább az üdülő animátorai által szervezett sportversenyeket élvezték, de volt lehetőség némi vitorlázásra is" – foglalta össze tömören az egy hét történéseit a felkészítő tanár, aki munkájával szintén oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

Kétségtelen, hogy a jól elvégzett munka után édes volt a pihenés, bár az utolsó napokban az akkor még csak közelgő, szeptember elsejei tanévnyitó kissé már felborzolta kedélyeket.

Egyébként a teljes ellátással járó Balaton-parti nyaralást a Magyar Honvédség ajánlotta fel a vetélkedő legjobb csapata számára.

Fotó: A szerző illusztrációja