Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dzsihadisták végeztek az SDF több fegyveresével

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. szeptember 13. 19:26

Hat, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kötelékében harcoló fegyveressel végzett az Iszlám Állam terrorszervezet Szíria keleti részén a dzsihadisták szeptember 12-ei, hétfői bejelentése szerint.

A terroristák által használt Aamak „hírügynökség” azt közölte: a gyilkosságok megtorlások voltak a kurd-arab milíciaszövetség által az északkelet-szíriai al-hóli menekülttáborban végrehajtott rajtaütésért.

Noha az Iszlám Államot – az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció, valamint a szövetség támogatta SDF segítségével – 2019-ben kiűzték Szíriából, a terroristák gerillataktikára váltva még mindig több támadást hajtanak végre az országban.

Augusztusban a dzsihadisták támadást intéztek a kelet-szíriai Deir-ez-Zórban található Omar olajmező ellen, ahol amerikai katonák is állomásoznak. Ezt követően az SDF fegyveresei többtucat dzsihadistát ejtettek foglyul, és több, a terroristák fogságában lévő nőt is kiszabadítottak al-Hólban.

A három hete tartó művelet célja a menekülttáborban lévő terrorista sejtek felszámolása, sokan ugyanis attól tartanak, hogy a táborban még mindig sok szélsőséges él, akik igyekeznek utánpótlást toborozni a terrorszervezet számára. A szögesdróttal körülvett táborban körülbelül ötvenezren, nagyrészt nők (többségükben dzsihadisták özvegyei) és gyerekek élnek.