Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egész életükben érezniük kell a honvédség gondoskodását!”

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. szeptember 30. 10:15

Idén is a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ adott otthont az idősek világnapja alkalmából tartott központi ünnepségnek, szeptember 28-án.

idoseknyito

Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: „önök a pályafutásuk elején életre szóló esküt tettek, ezért természetes, hogy egész életükben érezniük kell a honvédség gondoskodását.” Az államtitkár kitért a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség időspolitikájának kiemelkedő eredményeire. A honvédelmi tárca idén hatvannyolc millió forinttal támogatta az alapítvány működését, ami az első félévben 145 nehéz helyzetben lévő nyugállományú katonát és honvédségi nyugdíjast támogatott. Összesen 85 fő nyugállományú katona kapott 5.815.000 forint; illetve 60 fő honvédségi nyugdíjas pedig 3.635.000 forint segélyt.

„A szépkorúak beengedik az életükbe az élményeket, igyekeznek – ahogy Horatius mondta – megragadni a napot és megtalálják minden egyes pillanatnak az örömét és az értelmét. Ezt az életfelfogást kell megörökölnünk tőlük” – mondta Gion Gábor.

„Törődnünk kell az idősekkel, hiszen a társadalomnak és a világnak nagyon nagy szüksége van a bennük rejlő felbecsülhetetlen értékre és bölcsességre” – hangsúlyozta.

A rendezvény elismerések és emléktárgyak adományozásával zárult, amelyeket Gion Gábor mellett Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese adott át a kitüntetetteknek.