Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi felszereléseket adományozott a HUN PRT CIMIC csoportja

Szöveg: Kálinger Roland százados |  2011. december 1. 10:38

A PRT-11 váltásának CIMIC csoportja az egészségügyi támogatási program keretében segélyszállítmányt juttatott el a szénbányászok központi kórházának, Pol-e Khomri városában.

1595928054
Az adományok beszerzése, kiszállítása, ennek biztosítása és az ajándék kiosztása összetett feladat, melyben a PRT több részlege is tevékenyen részt vett. A jól összehangolt munka eredménye a boldog tekintetekben a megelégedett mosolyokban tükröződött.

A páncélozott tehergépkocsival a kórházhoz szállított eszközök olyan egészségügyi berendezések, melyek a helyi orvosok munkáját és a betegek gyógyulását hivatottak szolgálni. A teherautóról lepakolt adományok hamar megtöltötték a kórház egyik váró folyosóját. A donáció jóvoltából kórházi ágyak, légkondicionáló berendezés, várótermi padok, meleg takarók, párnák teszik komfortosabbá a betegek kórházi tartózkodását. Az orvosok munkáját vakcinák tárolására alkalmas hűtőberendezés, vérnyomásmérők, sztetoszkópok valamint egy újszülött mérleg segíti ezután a kórházban. A rendelőkbe új íróasztal, szekrények, műszertárolók is kerültek.

A kórház megtekintése és a mindennapi orvoslás gondjainak megbeszélése után került sor az adományok átadására.

A felhalmozott adományokat átölelő nemzeti szalagot az átvevők nevében Dr. Afiz Sherzad kórházigazgató, az átadók képviselőjeként a PRT-11 parancsnokhelyettese, Megtért István alezredes vágta át.

Az adományozási okirat aláírása előtt, percekig tartó kézfogás közben köszönte meg az orvos igazgató a Magyarok támogatását.

A CIMIC csoport további adományok kiosztását tűzte ki célul, a szénbányászok központi kórházának a közeljövőben, nyilatkozta Szabó Csaba főhadnagy, műveleti tervező tiszt, részlegvezető helyettes, a segélyakció koordinátora.