Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy katonafestő gondolatai

Szöveg: Andor Tamás mk. õrnagy |  2009. november 18. 11:19

November 16-án este a pápai Helyőrségi Művelődési Otthon folyosógalériáján mozdulni sem lehetett a látogatóktól, akik nagy érdeklődéssel várták a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred főtörzsőrmestere, Tunyogi Bálint kiállítását.

A Gondolatok címet viselő festménykiállítást többek között Varga László mk. dandártábornok a győri rakétaezred parancsnoka is megtisztelte jelenlétével. A tárlatot Kerecsényi Zoltán a helyi Honvéd Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg. Az alkotó Győrben a légvédelmi rakétaezrednél szolgál, a művészetekhez és ezen belül a festészethez mindig is különösen vonzódott. Autodidakta módon képezte, képzi magát. Tagja a Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaságnak. A Honvédség szervezésében több ízben is szerepelt alkotótáborokban, illetve Lengyelországban is lehetősége nyílt az alkotótársak műveivel való megismerkedésre, továbbá az újabb technikák elsajátítására.

A vásznakon a szeretet, a szerelem, az istenhit, a szabadság, az emberi érzések különböző rezdülése láttatják az alkotó gondolatainak ezernyi sokféleségét. A Gondolatok cím ezért sem véletlen – hangsúlyozta Kerecsényi Zoltán a kiállítás megnyitásán.
Tunyogi Bálint főtörzsőrmester elmondása szerint ez a kiállítás csak egy keskeny metszete művészetének és képi világának. Alkotásai remélhetőleg megállásra, szembenézésre, továbbgondolásra késztetik a rohanó embereket.

1595893542