Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy lépésre Amerikától

Szöveg: MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság | Fotó: Koncsek Barna főhadnagy |  2021. április 18. 9:32

Az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlat felkészítésének ötödik fázisát is teljesítették az önkéntes tartalékos katonák Táborfalván.

A7102134

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság kijelölt önkéntes területvédelmi tartalékos állománya 2021-ben részt vesz az Ohiói Nemzeti Gárda 37. Lövészdandár Harccsoport gyakorlatán, a Louisiana állambeli Fort Polk-ban.

Az MH 2. vitéz Vattay Antal és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredek katonáinak felkészítése – a járvány elleni küzdelemből adódó többletfeladataik ellenére – hamarosan befejeződik.

A zárógyakorlat május 13-14. között lesz megtartva, a közös gyakorlat pedig június 1-29-ig zajlik majd az Amerikai Egyesült Államokban, a Louisiana állambeli Fort Polk bázison.

A7102102

A felkészítéseken nyújtott teljesítménye alapján 147 fő bizonyult alkalmasnak arra, hogy június elsején útnak induljon a gyakorlat helyszínére.

Az amerikai és magyar haderő között hosszú idő óta kiemelkedően jó a szakmai együttműködés: rendszeresek a közös gyakorlatok, kiképzések, de tartalékosok vonatkozásában az Ohio-i Nemzeti Gárda gyakorlata lesz az első közös megmérettetés.

Kapcsolódó cikkek