Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy nap a honvédelem jegyében

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. május 21. 13:52

Honvédelmi programokat és kiállítást szervez a Magyar Honvédelem Napja alkalmából a kaposvári Megyei és Városi Könyvtár) a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred támogatásával május 23-án.

1595936118
A tavalyi első alkalom után idén már másodszorra megtartandó rendezvények célja, hogy az intézmény is felhívja a figyelmet a maga módján, könyvtári eszközeivel a katonák munkájára, a honvédelem ügyének fontosságára, méghozzá nemcsak olvasói körében, de tágabb környezetében is.

A könyvtár munkatársai a gazdag állandó kiállítás anyagából katonai relikviákat válogatva készítettek összeállítást az olvasói terekben: nagy gonddal beszerzett hadászati és hadtörténeti könyveikből is szemezgettek abba a kiállítási tárlóba, amelyben bemutatják Ács-Gergely Sándor szakaszvezető kitüntetéseit és afganisztáni küldetéséről készült fotóit, valamint további érdekes darabokat Tóth György nyugalmazott ezredes, a jutai radarállomás parancsnoka magángyűjteményéből.

Május 23-án a könyvtár emellett további rendezvényekkel próbálja megismertetni a tágabb közönséggel a Magyar Honvédség munkáját: filmvetítéseket tartanak a témában, az ezred munkatársai a katonai álcafestést mutatják be, de a városban működő Eötvös Loránd Szakközépiskola katonai osztályának bemutatójával és a Maniac Brass Brand fúvószenekar műsorával is várnak a könyvtárba minden érdeklődőt.

A rendezvény célja egyben a hagyományteremtés is. A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a programokra.