Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy tábornok is odaveszett a helikopterbalesetben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. május 4. 6:04

Lezuhant a venezuelai hadsereg egyik szállító helikoptere vasárnap a kolumbiai határ közelében, és a fedélzetén lévő mind a 18 katona meghalt. A légi katasztrófában egy tábornok is életét vesztette – jelentette be maga Hugo Chávez venezuelai államfő. Az elnök szokásos vasárnapi beszélgetős tv-műsorában számolt be a légi katasztrófáról.

Az elnök annyit elárult, hogy a katonák határőrizeti feladatokat láttak el a kolumbiai határ mentén, de más részleteket nem közölt.

Chávez ennek kapcsán csak az amerikai vádakra reagált, hogy Venezuela nem őrzi megfelelően határait, nem működik együtt a terrorizmus és a kábítószer-kereskedők elleni harcban.

Azt hangsúlyozta, hogy a venezuelai katonák kötelességük teljesítése közben haltak meg, és éppen ez bizonyítja Washington szemrehányásainak megalapozatlanságát.

Venezuelának és Kolumbiának csaknem 2300 kilométer hosszú közös határa van, és kolumbiai lázadók, valamint a jobboldali félkatonai egységek is gyakran beszivárognak a szomszédos ország területére.