Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy téli menetgyakorlat szépségei

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. január 22. 9:55

Mondhatni hagyománnyá vált a Bartina teljesítménytúrán való részvétel az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóaljának állománya számára. Január 21-én immár negyedik alkalommal teljesítették a harminc kilométeres távot a Szekszárdi-dombság emelkedői és lankái között.

20

„Szekszárdi zászlóaljként ez egy remek lehetőség arra, hogy a környék szépségeit felfedezve teljesítsünk menetgyakorlatot és ráadásul egy ilyen nagyszabású teljesítménytúra keretében, ami minden évben ezres nagyságrendű résztvevőszámmal büszkélkedhet” – fogalmazott Gyenes Alexandra törzsőrmester, a tíz fős csapat egyik tagja. A túrára csatlakozott hozzájuk a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és Kollégium honvéd kadétképzésben résztvevő egyik tanulója is. A honvédelmi nevelés és a Honvéd Kadét Program célja, hogy olyan tudást és attitűdöt közvetítsen a fiatalok felé, amellyel képessé válhatnak mind érzelmileg, mind fizikailag és szellemileg a haza védelmére.

A jelentős táv amellett, hogy kihívást nyújt, tökéletes alkalom a csapatépítésre, hisz a nagyjából kilenc órás menet alatt végig együtt halad a csapat, támogatva egymást.

17

Gyenes Alexandra hozzátette, hogy mindig jó lehetőség olyan rendezvényeken részt venni, ahol civilek és egyenruhások közös céllal, együtt vágnak neki egy napnak. „A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor többször lépnek oda hozzánk és remélhetőleg ezek a beszélgetések végül oda vezetnek, hogy ráébrednek: mi sem vagyunk mások, csak egy nem mindennapi hivatást választottunk.”

Kapcsolódó cikkek